Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 2. 2022

Delovno aktivni prebivalci z nižjimi spretnostmi – povzetki

Naslovnica publikacije Delovno aktivni prebivalci z nižjimi spretnostmi – povzetki.

V ločenih povzetkih opozarjamo na ključne izsledke študije o delovno aktivnih prebivalcih z nižjimi dosežki v »spretnostih za obdelavo in procesiranje informacij«, ki jih je izmerila raziskava Spretnosti odraslih ‒ PIAAC.

Izvirna študija Delovno aktivni prebivalci z nižjimi spretnostmi je bila objavljena leta 2020 in je prosto dostopna v Digitalni bralnici Andragoškega centra Slovenije (tukaj). V njej bo bralec našel več o postopkih analize, kontekstu in sklepih ter priporočilih.

Namen tokratne publikacije je, da v najkrajši možni obliki opozori na pomembne ugotovitve izvirne študije. V njej so prikazani izbrani podatki, na katerih temeljijo ugotovitve študije, predstavljena so glavna priporočila in v strnjeni obliki opisana metodologija. Upamo, da bodo povzetki pripomogli k večji dostopnosti ugotovitev izvirne študije, ki so koristne ne le za izobraževanje odraslih, temveč za izobraževanje nasploh, pa tudi za druga področja, na primer delo, socialno področje, gospodarstvo, infrastruktura in enakomerni regionalni razvoj.

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content