Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

Kam po znanje

Informiranje
Naziv dejavnostiPregled ponudbe izobraževanja in učenja odraslih v Sloveniji (krajše Kam po znanje)
Časovni okvirod leta 1992 dalje
FinancerMinistrstvo za vzgojo in izobraževanje
Kontaktna osebaErika Brenk
T: 01 584 2570
E: erika.brenk@acs.si
NAMEN

Namen letnega spremljanja in objavljanja izobraževalne ponudbe za odrasle na spletni strani Kam po znanje je informirati in osveščati najširšo in strokovno javnost o ponudbi izobraževanja in usposabljanja na področju formalnega in neformalnega izobraževanja in učenja ter spodbujati k vseživljenjskemu učenju. Spletni pregled ponudbe izobraževanja odraslih je nepogrešljiv vir podatkov tudi pri informativno-svetovalni dejavnosti ter analitično-raziskovalni dejavnosti na področju izobraževanja odraslih.

CILJI

Informirati najširšo in strokovno javnost o izobraževalni ponudbi v Sloveniji, zagotavljati redno svetovanje in informiranje o izobraževalni ponudbi ter analizirati izobraževalno ponudbo za odrasle v Sloveniji.

OPIS

Pregled ponudbe izobraževanja odraslih, objavljen na spletni strani Kam po znanje, je eden redkih virov informacij na nacionalni ravni, ki na enem mestu predstavlja ponudbo izobraževanja in učenja odraslih na področju formalnega in neformalnega izobraževanja.

Na spletni strani so širši in strokovni javnosti na voljo informacije o:

  • številnih organizacijah, ki  izobražujejo odrasle, in sicer: ljudske univerze, srednje šole in enote za izobraževanje odraslih, višje in visoke strokovne šole, zasebne organizacije in zasebne šole, izobraževalni centri, zavodi, društva, univerze za tretje življenjsko obdobje, knjižnice, muzeji, galerije in drugi izvajalci izobraževanja in učenja;
  • programih izobraževanja in učenja, namenjenih krepitvi znanja in spretnosti odraslih za njihov poklicni in osebni razvoj,
  • učenju in izobraževanju odraslih (aktualni dogodki in novice, usposabljanja za strokovno javnost na področju izobraževanja odraslih, zgodbe u uspehu učečih se in druge informacije).
AKTIVNOSTI
  • redno sodelovanje z izvajalci izobraževanja odraslih,
  • letno spremljanje in objava izobraževalne ponudbe za odrasle,
  • analiza izobraževalne ponudbe.
SKUPNI KAZALNIKI

31 izdaj Pregleda ponudbe izobraževanja odraslih (od leta 1992 do leta 1999 le tiskane, kasneje tudi na CD-ju in spletne, od leta 2002 dalje pa le spletne).

Kazalnika Pregleda ponudbe izobraževanja odraslih 2022/2023 (se stalno dopolnjujeta):

  • 280 izvajalcev izobraževanja odraslih in
  • 3.758 programov izobraževanja in učenja.

https://kampoznanje.si/

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content