Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

Kam po znanje

Informiranje
Naziv dejavnostiPregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji (krajše Kam po znanje)
Časovni okvirod leta 1992 dalje
FinancerMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Kontaktna osebaErika Brenk
T: 01 584 2570
E: erika.brenk@acs.si
NAMEN

Namen letnega spremljanja in objavljanja izobraževalne ponudbe za odrasle na spletni strani Kam po znanje je informirati in osveščati najširšo in strokovno javnost o ponudbi izobraževanja in usposabljanja na področju formalnega in neformalnega izobraževanja ter spodbujati k vseživljenjskemu učenju. Spletni pregled ponudbe izobraževanja odraslih je nepogrešljiv vir podatkov tudi pri informativno-svetovalni dejavnosti ter analitično-raziskovalni dejavnosti na področju izobraževanja odraslih.

CILJI

Informirati najširšo in strokovno javnost o izobraževalni ponudbi v Sloveniji, zagotavljati redno svetovanje in informiranje o izobraževalni ponudbi ter analizirati izobraževalno ponudbo za odrasle v Sloveniji.

OPIS

Pregled ponudbe izobraževanja odraslih, objavljen na spletni strani Kam po znanje, je eden redkih virov informacij na nacionalni ravni, ki predstavlja ponudbo izobraževanja odraslih na področju formalnega in neformalnega izobraževanja za posamezno šolsko leto. Na spletni strani so širši in strokovni javnosti na voljo informacije o več kot 200 izvajalcih izobraževanja odraslih (od ljudskih univerz, srednjih šol in enot za izobraževanje odraslih, višjih in visokih strokovnih šol, zasebnih organizacij in zasebnih šol, izobraževalnih centrov, zavodov, društev, univerz za tretje življenjsko obdobje, do knjižnic, muzejev, galerij in drugih izvajalcev izobraževanja) in več kot 3.000 programih izobraževanja in usposabljanja, ter druge informacije s področja izobraževanja in učenja odraslih.

AKTIVNOSTI
  • Sodelovanje z izvajalci izobraževanja odraslih,
  • letno spremljanje in objava izobraževalne ponudbe za odrasle,
  • analiza izobraževalne ponudbe.
SKUPNI KAZALNIK

29 izdaj Pregleda ponudbe izobraževanja odraslih (do leta 1999 le tiskane, kasneje tudi na CD-ju in spletne, od leta 2002 dalje pa le spletne).

Kazalniki Pregleda ponudbe izobraževanja odraslih 2020/2021:

  • 200 izvajalcev izobraževanja odraslih in
  • 3. 115 programov izobraževanja in učenja

https://kampoznanje.si/

© 2022 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content