Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

Usposabljanje članov komisij NPK

Vrednotenje
Naziv dejavnostiUsposabljanje članov komisij NPK in druge aktivnosti na področju nacionalnih poklicnih kvalifikacij (krajše Usposabljanje članov komisij NPK)
Časovni okvirRedna naloga
FinancerMinistrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Kontaktna osebaVera Mlinar
T: 01 584 2588
E: vera.mlinar@acs.si
NAMEN

Temeljni namen te naloge na ACS je sodelovanje pri sistemskem razvoju in urejanju področja preverjanja in potrjevanja NPK in zagotavljanje usposabljanja za člane komisij za preverjanje in potrjevanje NPK.

CILJI
  • zagotavljanje usposobljenih članov komisij NPK,
  • sodelovanje z MDDSZ in drugimi javnimi zavodi pri nadaljnjem razvoju sistema NPK.
OPIS

V okviru naloge sodeluje ACS z MDDSZ in drugimi javnimi zavodi (RIC, CPI) pri nadaljnjem razvoju sistema NPK. Temeljna naloga centra je usposabljanje članov komisij za preverjanje in potrjevanje NPK. Izpeljujemo temeljno usposabljanje za člane komisij za pridobitev licence ter programe stalnega strokovnega spopolnjevanja članov komisij, ki so licenco že pridobili in kot člani komisij delujejo v praksi.

Preberi več

Pri programih stalnega strokovnega spopolnjevanja skupaj s člani komisij poglabljamo andragoška znanja in krepimo ključne kompetence, ki so nujno potrebne za kakovostno opravljanje nalog članov komisije v okviru postopkov preverjanja in potrjevanja NPK.

ACS sodeluje tudi na koordinaciji javnih zavodov pri MDDSZ, ki usklajuje in načrtuje sistemske aktivnosti javnih zavodov na področju preverjanja in potrjevanja NPK. Sodelujemo tudi pri delu komisij in skupin, ki delujejo v podporo sistemu (stalna komisija za ugovore, strokovna komisija NKT SOK – EOK, …).

KLJUČNI DOSEŽKI

Ključni dosežki v okviru dejavnosti so:

  • priprava strokovnih gradiv po dogovoru na koordinaciji in navodilih MDDSZ,
  • organizacija in izvedba temeljnega strokovnega usposabljanja članov komisij za preverjanje in potrjevanje NPK,
  • razvoj in izpeljava programov stalnega strokovnega spoppolnjevanja za člane komisij za preverjanje in potrjevanje NPK.

http://www.npk.si

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content