Andragoški center Slovenije

Andragoški

25. 9. 2018

a/a

Krovna izjava o varstvu zasebnosti

Vizija zasebnosti

Vaša zasebnost nam veliko pomeni. Zato skrbno varujemo vse osebne podatke, ki jih delite z nami in vedno jasno in dosledno razkrijemo, na kakšen način obdelujemo vaše osebne podatke.

V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke. Podajamo tudi informacije o tem, kako nas lahko kontaktirate v primeru vprašanj o osebnih podatkih. Na vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili.

Ta izjava o zasebnosti velja za vse vrste informacij, ki jih zbiramo.

Izjavo o zasebnosti bomo občasno spreminjali. Če vam vaša zasebnost veliko pomeni, redno obiskujte to stran in izvedeli boste vse o spremembah. Če bomo vnesli spremembe v Izjavo o zasebnosti, ki bodo vplivale na vas (na primer, če nameravamo obdelovati vaše osebne podatke za druge namene, kot so bili v preteklosti navedeni v tej Izjavi o zasebnosti), vas bomo o tem obvestili, preden bomo začeli z novimi dejavnostmi.

Predstavitev upravljavca

Andragoški center Slovenije je vodilna nacionalna ustanova za razvoj in raziskovanje izobraževanja odraslih ter partner pri udejanjanju strategije vseživljenjskosti učenja.

Naši kontaktni podatki:
Andragoški center Slovenije
Šmartinska 134a
1000 Ljubljana
T: 01 5842 560
E: info@acsi.si
W: https://www.acs.si

Vrste in nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo na različnih podlagah in za različne namene. Zato smo razdelili informacije o varovanju zasebnosti po podlagah in namenih in jih združili v naslednjih izjavah zasebnosti:

Izjava o varstvu zasebnosti spletnega mesta

Izjava o varstvu zasebnosti pri pošiljanju elektronskih novic

S podrobnimi nameni in podlagami za obdelavo osebnih podatkov vas seznanimo najkasneje v času zbiranja osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo uporabljali za:

  1. izvajanje našega javnega pooblastila,
  2. izpolnitev pogodbe, sklenjene z vami,
  3. pošiljanje elektronskih novic in obvestil,
  4. komuniciranje z vami (po elektronski pošti, navadni pošti, telefonu ali z SMS sporočili – izbrana metoda je odvisna od kontaktnih informacij, ki ste jih delili z nami),
  5. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene kot del našega truda, da izboljšamo naše storitve in izkušnje uporabnikov. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati. Prizadevamo si, da za te analitične namene uporabljamo le psevdonimizirane ali anonimizirane podatke),
  6. za pravne zadeve (poleg naštetega moramo v nekaterih primerih uporabiti vaše podatke za reševanje pravnih sporov, za regulativne preiskave in skladnost ali za upoštevanje zakonitih zahtev organov pregona).

Razen zgoraj navedenih podatkov bomo obdelovali tudi druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave, elektronska sporočila, s katerimi ste bili obveščeni o odjavi, in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Kadar obdelujemo osebne podatke na podlagi vaše privolitve, preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

V skladu z veljavno slovensko zakonodajo (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate v zvezi z varstvom svojih osebnih podatkov naslednje pravice:

 

Pravica do dostopa do podatkov

Vedno imate pravico preveriti, ali o vas zbiramo osebne podatke, in v tem primeru imate tudi pravico do vpogleda v te podatke.

Če kot posameznik želite, da preverimo, ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to zahtevate po elektronski pošti (info@acs.si) ali pisno po pošti. Preden vam bomo posredovali informacije, bomo preverili vašo identiteto.

Pravica do izbrisa

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo kot upravljavec obveznost vaše osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če:

  • obdelavi upravičeno ugovarjate (glejte pravico do ugovora),
  • smo osebne podatke obdelali nezakonito,
  • moramo osebne podatke izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih.

Izbris se ne izvede, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za:

  • izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
  • uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to zahtevate po elektronski pošti (info@acs.si) ali pisno po pošti. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami.  Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Če kot posameznik želite, da popravimo vaše osebne podatke, lahko to zahtevate po elektronski pošti (info@acs.si) ali pisno po pošti.

Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru:

  • če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
  • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove obdelave,
  • vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov potrebujete vi sami,
  • ste vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Če boste zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, lahko vaše osebne podatke le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

  • z vašo privolitvijo,
  • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
  • zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali
  • zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas bomo o preklicu omejitve obvestili.

Če smo zavrnili vašo zahtevo po izbrisu podatkov ali pa želite le omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov, lahko po elektronski pošti (info@acs.si) ali pisno po pošti zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov. Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do prenosljivosti

Podatke, ki ste nam jih posredovali in smo jih zbrali, lahko prenesete, kadar obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi ali jih obdelujemo zaradi izvrševanja pogodbe, ki smo jo sklenili z vami. Podatke v prenosljivi obliki lahko zahtevate osebno na našem sedežu. Podatke lahko posredujemo le v primerih, ko lahko posamezne podatke zanesljivo povežemo s posameznikom.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov:
Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana
T: 01 230 97 30
E: gp.ip@ip-rs.si

Informacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in vam posredoval odločitev o pritožbi.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Andragoški center Republike Slovenije ima imenovano pooblaščeno osebo za varstvo podatkov.

Kontakt:
E: dpo@acs.si

© 2019 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim