Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 2. 2024

Mostovi do skupnih rešitev. Sodelovalni pristop pri reševanju izzivov terenskega dela s ciljnimi skupinami

Naslovnica publikacije Mostovi do skupnih rešitev. Sodelovalni pristop pri reševanju izzivov terenskega dela s ciljnimi skupinami. Vodnik po metodologiji

Podnaslov publikacija je Vodnik po metodologiji. Njegov glavni cilj je prepoznati in obravnavati nezadovoljive razmere, ki vplivajo na mlade, ter v sodelovanju z različnimi akterji oblikovati ustrezne odzive na njihove potrebe oziroma izboljšati obstoječe mehanizme.

Publikacija je namenjena izkušenim strokovnjakom, ki delajo z mladimi. Proces poteka v petih korakih. Vanje so vključeni tako mladi kot tudi različni partnerji in deležniki. Metodologijo lahko apliciramo tudi na druge skupine odraslih.

Vodnik v uvodnem delu pojasni namen, cilje in druge pogoje za izvedbo metodologije. Sledi podroben opis petih korakov. Na koncu opisa vsakega koraka je tudi povezava z dvema drugima gradivoma: programom usposabljanja in priročnikom. V drugem delu so opisane izkušnje vseh sodelujočih držav pri poskusni izvedbi metodologije in uporabna orodja, ki jih lahko uporabimo pri posameznih korakih metodologije.

Gradivo je nastalo v okviru projekta Erasmus+ YouthReach, ki ga je financirala Evropska unija v letih 2021–2024.

 

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content