Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 11. 2020

Izhodišča za pripravo javnoveljavnih izobraževalnih programov za odrasle

Pripravo Izhodišč za pripravo javnoveljavnih programov za odrasle je predvidel novi ZIO-1 iz 2018, ki je na novo opredelil javnoveljavne programe za odrasle, torej tiste, po katerih se ne pridobi javnoveljavna izobrazba.

Izhodišča vsebujejo strokovna vodila in korake za pripravo kakovostnih in po meri odraslih ukrojenih izobraževalnih programov na različnih področjih, kot so izobraževanje, delo, kmetijstvo, zdravstvo, kultura, okolje, notranje zadeve idr. Pripravljena so kot pripomoček za presojanje predlogov javnoveljavnih programov na Strokovnem svetu za izobraževanje odraslih. Načrtovalcem in presojevalcem bodo pri tem v pomoč pogoji za pripravo programov in merila za presojanje programov. Pomembno pa je tudi priporočilo pripravljavcev Izhodišč, da jih lahko smiselno uporabljajo tudi pripravljavci neformalnih izobraževalnih programov za odrasle.

Tiskano in spletno različico Izhodišč (in prevod v angleščino) je omogočilo pristojno ministrstvo z namenom, da so dostopna in spodbudijo razvoj novih potrebnih javnoveljavnih programov za odrasle.

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content