Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 2. 2021

Svetovanje po internetnih orodjih

Gradivo je namenjeno vsem svetovalcem v izobraževanju odraslih. Spoznali bodo način svetovanja s pomočjo spletnih in mobilnih orodij ter ga bodo lahko kakovostno uporabljali pri svojem svetovalnem delu. Publikacija je uporabna tudi za svetovalce na drugih področjih in za izobraževalce odraslih, ki delajo na različnih področjih izobraževanja odraslih in se pri svojem delu srečujejo tudi z doseganjem odraslih na daljavo.

Publikacijo smo zasnovali v obliki priporočil za izvajanje svetovalne dejavnosti po različnih spletnih in mobilnih orodjih. Uporaba teh se je v zadnjih letih, še posebej pa v letu 2020, zelo razmahnila, zato je nujno poznati vse prednosti in slabosti uporabe.

V gradivu predstavljamo različna spletna orodja in mobilne aplikacije, ki omogočajo video povezavo in s tem tudi svetovanje na daljavo. Pomemben del smo namenili tehničnim pogojem ter varnosti na internetu, ki jo moramo kot svetovalci in izobraževalci odraslih zelo dobro poznati. Opisujemo prednosti in slabosti svetovanja po internetnih orodjih, predstavljamo etična načela in principe tovrstnega svetovanja ter kompetence, ki jih mora imeti svetovalec za uspešno izpeljavo tega načina svetovanja. Ne smemo pa pozabiti, da je komunikacija pri svetovanju na daljavo drugačna, zato v gradivu osvetljujemo tudi ta vidik.

Za svetovalce smo zbrali nekaj priporočil in namigov, na kaj naj bodo še posebej pozorni pri svetovanju po internetnih orodjih.

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content