Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 2. 2024

Razumevanje zdravja – pot do zdravega načina življenja

Naslovnica javnoveljavnega programa za odrasle z naslovom Razumevanje zdravja – pot do zdravega načina življenja. Na fotografiji je čajnik, skodelica s čajem in cvetovi kamilic.

Javnoveljavni program Razumevanje zdravja – pot do zdravega načina življenja obsega vsebine in cilje, usmerjene k dvigu splošne izobraženosti prebivalstva na področju zdravja, zdravega življenjskega sloga in osebnostnega razvoja. Temeljni namen programa je dvig zdravstvene in socialno-čustvene pismenosti udeležencev programa.

Sestavljen je iz štirih modulov. V modulu Prehrana udeleženec poglablja znanje in razumevanja načel zdravega prehranjevanja, v modulu Zdravje in preventiva razširja razumevanje dejavnikov kroničnih bolezni ter njihovem obvladovanju, v modulu Gibanje za zdravje poglablja razumevanje pomena gibanja ter si prizadeva za redno vključevanje le-tega v vsakdan, v modulu Osebnostni razvoj  pa poglabljajo razumevanje nekaterih konceptov s področja duševnega zdravja, ozaveščajo lastne vzorce doživljanja in ravnanja ter se uri v njihovem samouravnavanju.

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content