Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

28. 2. 2019

Poročilo o opravljenih hospitacijah pri izbranih izvajalcih programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O) s priporočili

Med 17. in 21. decembrom 2018 smo obiskali štiri izvajalske organizacije programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O). Glede na postavljene kriterije smo izbrali dve organizaciji, ki program izvajata prvič in najkrajši čas (Geoss, Litija, ki program izvaja v Ljubljani, in Društvo Naprej, Slovenj Gradec, ki program izvaja v Velenju), eno organizacijo, ki se pri delovanju sooča s težavami (Regionalnem centru za razvoj (RCR) Zagorje ob Savi) in še zadnjo – LU Radovljica, ki je bila pred več kot 18. leti med prvimi izvajalci programa PUM (predhodnik PUM-O).

Ob primerjavi štirih različnih praks smo hoteli izluščiti probleme, ki so skupni vsem izvajalcem v Sloveniji (izhajajo iz sistemskih pogojev – vsebina programa in pogodbeni odnos s financerjem programa) in tiste, ki morda izvirajo predvsem iz organizacij samih (situacijski in notranji problemi opazovanih organizacij).

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content