Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

29. 1. 2021

Kulturna zavest in izražanje

Zbirka knjižic z opisniki predstavlja osem temeljnih zmožnosti. V posamezni je zajeto jedro temeljne zmožnosti, s čimbolj življenjskimi opisniki. Poleg splošnega opisa in konkretne prilagoditve temeljne zmožnosti je predstavljena tudi poglobljena refleksija o temeljni zmožnosti v izobraževalni praksi izkušenih učiteljev in mentorjev ter ekspertov, ki se raziskovalno in teoretično ukvarjajo s področjem posamezne temeljne zmožnosti.

Opisniki so uporabno in koristno orodje predvsem za izobraževalce odraslih, načeloma pa v pomoč vsakomur, ki se ukvarja z izobraževanjem odraslih, ali odraslim pri prepoznavanju pomena in mesta temeljne zmožnosti v njihovem vsakodnevnem življenju.

Knjižica podrobno opisuje temeljno zmožnost kulturna zavest in izražanje, ki odraža zavedanje o lastni razvijajoči se identiteti v svetu kulturne raznolikosti, razvijanje občutka za svojo vlogo v družbi in pozitivnega občutka za druge ter kulturno različnost. Enako pomembno je kreativno izražanje in kritično razmišljanje ter zmožnost predvideti potrebe in težave in se nanje odzvati inovativno oziroma se prilagoditi nanje. Zajema tudi sposobnost prepoznati in izkoristiti priložnosti za osebnostno, družbeno in poslovno vrednost v umetnosti in drugih oblikah kulture.

Prenesi publikacijo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content