Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 9. 2020

Medresorski posvet o bralni kulturi in bralni pismenosti

Ob letošnjem mednarodnem dnevu pismenosti, ki ga vse od leta 1967 obeležujemo 8. septembra, Bralno društvo Slovenije prireja nacionalni medresorski posvet z naslovom Branje kot vrednota?

Dogodek, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljani, sodi med osrednje dogodke letošnjega Nacionalnega meseca skupnega branja (NMSB), pa tudi skupne akcije TVU Beremo skupaj – za znanje in zabavo!.

Posvet je namenjen skupnemu ozaveščanju širše javnosti o pomenu branja, bralne pismenosti in bralne kulture.

Pri pripravi in izvedbi posveta sodelujejo vsi pomembni deležniki na področju bralne pismenosti in kulture, ki so združeni v nacionalni mreži za bralno pismenost, katere nosilec je Andragoški center Slovenije (ACS).

Posvet organizirajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Zavod RS za šolstvo (ZRSS), Ministrstvo za kulturo (MK), Javna agencija za knjigo RS (JAK), ACS, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Cankarjev dom ter Bralno društvo Slovenije kot izvršni producent.

V uvodnem, plenarnem delu bodo svoje misli o pomenu bralne pismenosti in bralne kulture strnili mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije, Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, Renata Zamida, direktorica JAK, dr. Vinko Logaj, direktor ZRSS, dr. Ignacija Fridl Jarc, državna sekretarka na MK, in Damir Orehovec, državni sekretar na MIZŠ.

Na posvetu bosta s prispevkom o bralni pismenosti odraslih sodelovali tudi sodelavki ACS, mag. Estera Možina in doc. dr. Petra JavrhMag. Estera Možina bo sodelovala tudi v pogovoru o družinski pismenosti, skupaj z dr. Natašo Demšar Pečak iz MIZŠ in Ado Hočevar Grom iz NIJZ.

Celoten program posveta si lahko ogledate tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content