Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 11. 2018

Rezultati mednarodnega projekta RESHAPE so predstavljeni tudi v obliki videa

Objavljamo zanimiv video z rezultati mednarodnega projekta Preoblikujmo prihodnost: Izobraževanje in usposabljanje za migrante in begunce (Education and training for migrants and refugees – RESHAPE the future).  V videu so prikazane obravnavane tematike, posamezni vsebinski poudarki za učinkovitejšo integracijo migrantov in beguncev v nova okolja ter ključne skupne ugotovitve in priporočila projekta.

Projekt je bil namenjen iskanju pristopov pri izobraževanju in usposabljanju migrantov in beguncev za njihovo učinkovitejšo integracijo v nova okolja. ACS je sodeloval kot partner v projektu – med drugimi aktivnostmi smo izpeljali mednarodno izobraževalno srečanje na temo usposabljanja strokovnih delavcev, ki delajo v programih izobraževanja in usposabljanja za migrante in begunce. Rezultati projekta so v angleškem jeziku na voljo tudi v strokovnem prispevku.

V projektu, ki je potekal od septembra 2016 do avgusta 2018, je sodelovalo 6 evropskih držav: Finska (Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtyma – KEUDA, vodilni partner), Nizozemska (Alfa-college), Slovenija (Andragoški center Slovenije), Italija (Istituto Formazione Operatori Aziendali – IFOA), Švedska (Mångkulturella Finska folkhögskolan) ter Danska (Tietgen).

Vabimo vas, da si ogledate tudi članek v e-Novičkah, kjer so predstavljeni tudi drugi rezultati projekta.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content