Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 10. 2020

Danes obeležujemo mednarodni dan starejših

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je 1. oktober razglasila za mednarodni dan starejših. Vloga in položaj, ki ga imajo starejši v družbi, sta pogosto spregledana, zato na ta dan posebno pozornostjo namenjamo pogovorom o različnih vprašanjih, povezanih z njimi.

Letošnji mednarodni dan starejših je posvečen zdravju starejših. Oglejte si novico, ki jo je SURS pripravil ob letošnjem mednarodnem dnevu starejših.

V Sloveniji smo mednarodni dan starejših 19 let zapovrstjo obeležili s Festivalom za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). Glede na epidemiološko situacijo v državi so se organizatorji odločili, da jubilejnega dogodka letos ne bo. Kot so zapisali v sporočilu za javnost »moramo v teh časih vsi paziti nase in biti odgovorni do vseh okoli sebe. Verjamemo, da bo naslednje leto za dogodke končno stabilno in zopet polno življenja.«

Programski svet Festivala je ob 20-letnici pripravil Poslanico, v kateri je dogodek postavil v mednarodni kontekst in poudaril njegovo najpomembnejšo plat – povezovanje in vključevanje.

Častni pokrovitelj jubilejnega F3ŽO, predsednik RS Borut Pahor, je prav danes, na mednarodni dan starejših, gostil vodstvo Festivala. Po pogovoru so posredovali pisno sporočilo za javnost.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content