Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 1. 2020

6. mednarodna konferenca PIAAC bo v Rimu

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v sodelovanju z italijanskim ministrstvom za delo in socialno politiko, italijansko agencijo za aktivne politike trga dela (ANPAL) in italijanskim inštitutom za analizo javnih politik (INAPP) prireja 6. mednarodno konferenco PIAAC.

Namen konference, ki bo od 28. do 29. januarja v Rimu, je spodbujati uporabo podatkov PIAAC in s tem vplivati na pomembne prihodnje politične odločitve.

Konference se udeležujejo tri sodelavke Andragoškega centra Slovenije, ki jih bo zanimalo, v kakšni fazi je 2. cikel raziskave PIAAC, predvsem metodologija in pogoji vključitve. Slovenija v tem krogu ne bo sodelovala, upamo pa, da se bomo priključili v kakšnem kasnejšem. Konferenca predstavlja tudi priložnost za izmenjavo izkušenj. Naše predstavnice bodo z zanimanjem spremljale predstavitve o tem, kako v drugih državah uporabljajo podatke, ki so jih pridobili z orodjem SVOS (Spletni vprašalnik ocenjevanja spretnosti). To orodje razvijamo in vpeljujemo tudi v Sloveniji, o čemer lahko berete v e-Novičkah.

Več informacij o dogodku najdete na konferenčni spletni strani.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content