Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 4. 2020

Priporočila za izvajanje programa PUM-O

Priporočila za izvajanje programa PUM-O

Pripravili smo nekaj predlogov, ki jih lahko v času pandemije mentorji PUM-O uporabite sami ali jih ponudite svojim udeležencem.

Tudi v izobraževanju odraslih smo se znašli v zahtevni situaciji, ko je potrebno uvesti nove načine dela z odraslimi. V ta namen vam v splošnem obvestilu posredujemo nekaj informacij o delu ACS ter izobraževanju odraslih v času pandemije COVID–19.

V spodnji objavi pa dodajamo še informacije in strokovna priporočila za izvajalce programa PUM-O.

Priporočamo vam, da obiščete portal Središč za samostojno učenje (SSU), kjer so na voljo informacije o portalu, možnost organiziranega samostojnega učenja preko gradiv in video vodičev na portalu – za uporabo računalnika, pametnega telefona ali pa za digitalno ustvarjanje in programiranje; po potrebi lahko dobite tudi podporo .

Preglejte okrožnico MIZŠ z dne 12. 3. 2020, kjer boste našli informacije, ki zanimajo vaše udeležence v zvezi z različnimi izpiti.

Priporočamo vam pregled strokovne monografije E-izobraževanje za digitalno družbo; gre za celovit pregled e-izobraževanja, ki je nastal na ACS. Opozarjamo vas predvsem na mobilno učenje (m-učenje), ki je lahko zanimivo za udeležence PUM-O, saj omogoča veliko možnosti za interakcijo v skupini in spontano ustvarjanje učnega konteksta s strani vseh sodelujočih posameznikov. Dodani so primeri dobrih praks, prednosti pa tudi pomanjkljivosti in pogoji.

Na dan z besedo, tisti, ki imate s tem že izkušnje! Če se ne motim, ste nekaj podobnega počeli že v Ajdovščini? Sama ušesa so nas!

V tej zvezi je morda spet aktualno gradivo, ki je nastalo v okviru projekta Spoznaj svoj življenjski slog, kjer boste morda pridobili idejo, kaj bi lahko počeli skupaj z udeleženci.

Zanimivi bodo morda tudi kvizi – enega smo pripravili v kontekstu projekta Spoznaj svoj življenjski slog (http://kviz.bluecam.si). Morda pa vas pritegne kviz, ki ga je pripravil Inštitut Jožef Stefan in govori o znanstvenih dosežkih slovenskih znanstvenikov, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju (http://talentismo.si/#). Kviza sta pripravljena tako, da podata tudi pravilne odgovore.

Tudi RTV Slovenija ponuja na svojem portalu vrsto zanimivih vsebin in filmov.

Vredne ogleda so tudi spletne strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kjer pišejo tudi o stiskah, samomoru in prvi psihološki pomoči.

Zanimiva so javna razmišljanja naših kolegov o problemih, s katerimi se srečujejo naši udeleženci v PUM-O, npr.:

KOMUNICIRANJE Z UDELEŽENCI in med seboj:

Za komuniciranje in skupna srečanja z udeleženci ali za inštrukcije lahko uporabite različna orodja oz. aplikacije, npr.: Microsoft Teams ali Zoom, Discord, Skype  ipd.

Sporočite, če bi želeli, da vzpostavimo stik in se dobimo na Microsoft Teams. Poskrbeli bomo za to, da se dobimo na sestanku, se pogovorili o aktualnih problemih in morda zasnovali skupni učni projekt. Kontakt: natalija.zalec@acs.si.

Ostanimo zdravi in dejavni!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content