Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 7. 2021

Zanimivosti združenja EAEA

Takoj po generalni skupščini združenja EAEA 22. junija smo prejeli njihov novičnik. Kljub poletju je združenje zelo dejavno, poleti namreč organizirajo številne zanimive dogodke. Vabijo na julijsko serijo spletnih seminarjev o vključujočem izobraževanju odraslih, spletno razpravo EPALE o aktivnem staranju in življenjskih spremembah, ki bo 15. julija, in jesensko usposabljanje mlajših izobraževalcev odraslih.

Vabijo k spremljanju podcasta o digitalizaciji in vzgoji (bildung) in branju zanimivega prispevka Ivane Studene, objavljenega v reviji ELM. Avtorica pravi, da čarovnija za doseganje ranljivih skupin ne obstaja. Na Slovaškem, od koder prihaja avtorica, so izobraževalni programi za nizko usposobljene težje dosegljivi. Poudarja, da je za motivacijo ranljivih pomembno vključevanje v programe, ki jim pomagajo rešiti njihove trenutne življenjske probleme.

Člani so na nedavni Generalni skupščini Združenje EAEA podaljšali mandat dosedanjemu predsedniku Uweju Gartenschlaegerju, ki deli navdušenje nad novimi nalogami z novimi člani izvršnega odbora. Teh je 11 in prihajajo iz različnih evropskih držav. Poročilo z dogodka je objavljeno na spletni strani EAEA.  Tam najdete tudi slikovito reportažo z dogodka FutureLabAE. Izobraževanje odraslih so poimenovali ‘popravljalnica’, saj popravlja, kar je šlo narobe v šolski preteklosti.

V preteklosti so navadni ljudje imeli dovolj moči, da se je družba spremenila v smer demokracije. To vliva upanje za prihodnost izobraževanja odraslih.

Fergal Finnegan

Vredna ogleda je tudi zbirka dobrih praks o e-svetovanju na spletni strani EAEA.

Želite poznati več podrobnosti? Obiščite spletno stran EAEA in se naročite na mesečno obveščanje.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content