Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 5. 2019

Zaključno poročilo o spodbujanju izobraževanja odraslih na delovnem mestu

Hitre družbene in tehnološke spremembe ter večanje povpraševanja po znanjih terjajo vzpostavitev sodobnih sistemov izobraževanja odraslih. Vsi odrasli, ne glede na stopnjo izobrazbe ali kvalifikacije, potrebujejo priložnosti in spodbude za nenehno učenje, pa naj gre za ohranjanje zaposlitve, za popolnejše sodelovanje v naši digitalni družbi ali za osebni razvoj.

Delovna skupina Izobraževanje in usposabljanje 2020 o izobraževanju odraslih (2016–2018) je pripravila zaključno poročilo z naslovom  Promotion of adult learning in the workplace, ki opredeljuje ključna sporočila za razvoj politike skupaj s študijami primerov.

Izobraževanje na delovnem mestu bi lahko bilo za vse odrasle alternativna pot za pridobivanje spretnosti višjih ravni ali ustreznejših spretnosti, s katerimi bi bili bolje pripravljeni na nove izzive, povezane s pomembnimi trendi, kot so avtomatizacija, digitalizacija in globalizacija.

Ker odrasli veliko časa preživijo na delovnem mestu, je to pomembno učno okolje, prostor, kjer lahko pridobijo ne le spretnosti, povezane z delovnim mestom, temveč tudi osnovne in prečne kompetence, s katerimi se ljudje lažje prilagajajo spremembam na poklicni poti in v življenju.

No voljo je tudi povzetek v slovenskem jeziku.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content