Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 12. 2023

Zadnja letošnja Cipra o vodi v vseh njenih oblikah

V novembrski številki Cipra AlpMedia pišejo o pomanjkanju snega v zimskošportnih središčih, zmanjšanju površine ledenikov in intenzivni rabi vode iz gorskih vodotokov, ki je naš vir energije.

Okoli 120 udeležencev Letne konference je ob koncu oktobra v nemškem Bad Hindelangu razpravljalo o alternativnih razvojnih možnostih, ki bodo v prihodnje na voljo tradicionalnim smučarskim destinacijam.

V rubriki Stališče se Henriette Adolf, namestnica direktorja CIPRE Nemčija, zato zavzema za enakopravno vključevanje vseh članov družbe v gorske športne dejavnosti.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino 8. številke revije alpMedia Newsletter 2023.

Na spletnem seminarju 16. novembra v okviru projekta CIPRE Via Alpina Youth sta bila predstavljena dva primera dobre prakse na področju vključevanja in socialne pravičnosti v alpskem prostoru – prvi prihaja iz Francije, drugi iz Italije.

V novičniku pišejo tudi o letošnjem Festivalu Brati gore, dilemi o prostem pretok blaga ali zdravju in varnosti ter buldožerjih na ledeniku.

V rubriki Saj ni res, pa je, preberite zanimivost o dragem in popolnoma neekološkem božičnem darilu, steklenici vesoljskega gina za astronomskih 129 švicarskih frankov. Vabijo k poslušanju podkasta (v angleščini) o podnebju prijaznih potovanjih z YOALIN-om.

Preberite tudi druge zanimive prispevke o trajnosti in vključevanju v ohranjanje alpskega sveta. Na novice iz CIPRE se lahko naročite na spletu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content