Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 1. 2020

Zadnja lanska številka glasila Cedefop newsletter se osredotoča na 4. Evropski teden poklicnih spretnosti

Najnovejša številka glasila se začenja s člankom o Evropskem tednu poklicnih spretnosti 2019 (ETPS 2019), ki ga je Evropska komisija organizirala skupaj s Cedefopom. Med 14. in 18. oktobrom je več kot 1.400 dogodkov v 45 državah doseglo 2,5 milijona ljudi.

V 95. številki med drugim pišejo o študiji CrowdLearn z naslovom Skills formation and skill matching in online platform work. Na 8. srečanju v Bruslju, ki je bilo 10. decembra, so glavne rezultate študije, ki ponuja pogled na delo in učenje v prihodnosti, predstavili evropskim oblikovalcem politik. Končno poročilo študije bo objavljeno v prvi polovici leta 2020.

Tudi primerjalna študija o ključnih kompetencah v začetnem poklicnem izobraževanju in usposabljanju (IVET), ki so jo predstavili 19. in 20. septembra na delavnic v Solunu, bo objavljena v letu 2020.

Poklicno izobraževanje in usposabljanje je ključnega pomena za uspešne prehode, pa naj gre za prehod iz šole v zaposlitev za učence, od zastarelih do novih spretnosti za delavce, od nizkega do občutno povečanega povpraševanja po veščinah zaposlenih za delodajalce ali pa za prehod v digitalne ali zelene preobrazbe za celotno družbo.

(iz uvodnika Jürgena Siebela, izvršnega direktorja Cedefopa)

Filmski muzej v Solunu je gostil razstavo #CedefopPhotoAward 2019, ki sta jo 1. novembra odprla Jürgen Siebel, izvršni direktor Cedefopa, in Elise Jalladeau, generalna direktorica mednarodnega filmskega festivala v Solunu. Oglejte si nagrajence.

Vse to in še več ponuja zadnja številka glasila Cedefop newsletter v letu 2019.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content