Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

11. 5. 2023

Začenjajo se 28. Tedni vseživljenjskega učenja

Letošnji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) bodo spet povezali vse generacije po Sloveniji.

V petek, 12. maja, bomo TVU 2023 slovesno odprli v Ajdovščini. Pri njegovi organizaciji sta moči združili Ljudska univerza Ajdovščina in Andragoški center Slovenije. Na prizorišče – Dvorana prve slovenske vlade – vabimo ob 11. uri.

Na prireditvi nas bodo nagovorili pomembni gostje, posebej pa se veselimo kratkih filmov o zglednih učečih se s tega območja. Aktualne informacije o dogodku in prenos v živo bo na spletni strani odprtja https://tvu.acs.si/odprtje2023/

Pasica za odprtje TVU 2023.

Že na ta dan pa vse do 18. junija bodo sledili dogodki TVU po vsej Sloveniji – še vedno se stekajo v koledarju, pričakujemo jih okrog 8.000! Soustvarjalo jih bo 39 koordinatorjev TVU 2023 in 20 koordinatorjev Parade učenja 2023 ter njihovih partnerjev.

Soustvarjalci TVU s svojimi dogodki že vrsto let nagovarjajo teme, ki nas zadevajo v vsakdanjem življenju ali pa predstavljajo družbenoekonomske trende: zelena in digitalna preobrazbo družbe, starajoča se družba in medgeneracijsko sodelovanje, povezanost učenja z zdravjem, kulturo, demokratičnim državljanstvom, izzivi večkulturnosti, tehnološki napredek in prihodnost dela ipd. Predstavljamo tudi različne poti do znanja – od formalnega izobraževanja in usposabljanja do neformalnega in priložnostnega učenja.

Pasica TVU 2023 s koledarjem prireditev.

Številni dogodki bodo podprli evropsko leto spretnosti (ELS). Sem sodi tudi letošnji andragoški kolokvij. Na tem strokovnem skupu bomo predvidoma 1. junija k razpravi povabili mnoge deležnike, ki bodo vsak v skladu s svojim poslanstvom prispevali k obeležitvi ELS. Ne bomo se omejili zgolj neposredno na spretnosti za delo, temveč bomo pristopali celostno.

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih: https://www.facebook.com/TedniVsezivljenjskegaUcenja, https://www.instagram.com/tvuslo/ in https://twitter.com/TVUslo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content