Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 11. 2018

Začenja se tretji Evropski teden poklicnih spretnosti

Po uspehu, ki ga je Teden požel v minulih dveh letih, bo tretji Evropski teden poklicnih spretnosti (The European Vocational Skills Week) potekal od 5.–9. novembra 2018. Ključni dogodki in aktivnosti bodo potekali letos na Dunaju. Prevladujoča tema tamkajšnjih dogodkov in aktivnosti sta poklicno izobraževanje in usposabljanje ter njegova vloga pri prihodnjih prizadevanjih za delovna mesta in spretnosti. Podteme vključujejo digitalizacijo, spretnosti 21. stoletja, potrjevanje neformalnega in priložnostnega učenja ter internacionalizacijo poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

V okviru Tedna na Dunaju bodo potekali konferenca na področju izobraževanje in usposabljanja z več zainteresiranimi stranmi, proslava ob 5. obletnici Evropske zveze za pripravništvo, forum Evropske komisije in OECD, proslava ob podelitvi nagrade 2018 nominirancem ter razgibana zaključna prireditev.

V Sloveniji bodo v okviru evropskega tedna poklicnih spretnosti potekali številni dogodki:

  • Cmepius bo od ponedeljka do petka na Faceboku in svoji spleti strani objavljal zgodbe o mobilnosti študentov,
  • v Ljubljani bo v ponedeljek izobraževalna delavnica Vstop na trg dela,
  • v Idriji bo v sredo dogodek Inženirke in inženirji bomo! (vabilo),
  • v četrtek pa bo v okviru Evropskega dneva delodajalcev okrog 60 dogodkov po vsej Sloveniji.

Osnovne informacije o Tednu lahko preberete v Uvodu v Evropski teden poklicnih spretnosti 2018, na spletni strani Tedna, kjer bodo dogajanje spremljali v živo, pa si oglejte, kako lahko sodelujete.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content