Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 5. 2019

Začenja se Teden vseživljenjskega učenja 2019

V petek, 10. maja, bomo v Kranju slovesno odprli letošnji Teden vseživljenjskega učenja (TVU), najvidnejšo in najobsežnejšo manifestacijo izobraževanja in učenja v Sloveniji.

Pridružite se nam na slovesnosti, ki se bo začela 10. maja ob 11. uri v Letnem gledališču Khislstein v Kranju, in spoznajte petih novih dobitnikov priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih.

Že na ta dan pa vse do konca junija bodo sledile prireditve TVU po vsej Sloveniji – še vedno se stekajo  v koledarju, pričakujemo jih okrog 8.000!

Med skupnimi akcijami TVU izpostavljamo dve:

  • Moč in radost učenja je dogodek, ki ponuja priložnost za spoznavanje z razsežnostmi TVU. V ponedeljek, 13. maja, ob 11. uri bomo na druženju s predstavniki učečih se, dobitniki priznanj za promocijo vseživljenjskega učenja in predstavniki medijev predstavili nadgrajeni Manifest za učenje odraslih v 21. stoletju. Več o sogovornikih in vsebinah najdete tukaj.
  • Parada učenja – Dan učečih se skupnosti ohranja svojo osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja – TVU. Izpeljali jo bodo v 17 krajih po Sloveniji. Na trgih in drugih javnih mestih v Ajdovščini, Črnomlju, na Jesenicah, v Kranju, Krškem, Lendavi, Mariboru, Medvodah, Novem mestu, Novi Gorici, na Ptuju, v Postojni, Slovenj Gradcu, Šmarju pri Jelšah, Trbovljah, Velenju in Žalcu bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti.

Pridružite se živahnemu utrip prireditev TVU po vsej Sloveniji.

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih:

https://www.facebook.com/TedenVsezivljenjskegaUcenja     https://twitter.com/TVUslo

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content