Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 9. 2018

Začenja se prvi Nacionalni mesec skupnega branja – Bereš? Berem. Berimo skupaj!

Med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 8. oktobrom 2018 bo v Sloveniji prvič doslej potekala akcija Nacionalni mesec skupnega branja 2018 (NMSB 2018), ki povezuje vse, ki skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture, z namenom dviga bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.

Na današnji novinarski konferenci NMSB18 na Ministrstvu za kulturo je direktor Andragoškega centra Slovenije (ACS), mag. Andrej Sotošek, predstavil pomen vzpostavitve nacionalne mreže za bralno pismenost in bralno kulturo, ki smo jo letos začeli graditi na ACS, in ob tem poudaril, da je NMSB odlična priložnost za prepoznavanje ključnih akterjev na tem področju. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za kulturo, posnetek pa je na ogled tukaj.

Zanimivi projekti in dogodki, ki jih v ta namen pripravljamo širom po Sloveniji, so namenjeni tako otrokom in mladim kot tudi družinam, odraslim in strokovnim delavcem. Objavljeni so na spletni strani NMSB18 v dogodkovniku, ki ga je ACS zasnoval tako, da uporabnikom omogoča iskanje po različnih kriterijih (času, kraju, ciljni skupini …). Iz dneva v dan se polni; dogodkov, ki jih lahko prispeva kdor koli, je že krepko čez 100.

Vabimo tudi vas, da berete skupaj z nami!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content