Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 5. 2023

Začenja se Nacionalni teden prostovoljstva

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva. Namen Tedna je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

Pasica 24. Nacionalnega tedna prostovoljstva.

V tem tednu bodo po Sloveniji potekali različni dogodki. Med njimi naj posebej poudarimo dva:

23. maja bodo v Žalcu obeležili Slovesni dan prostovoljstva. Pridružite se jim ob 13. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec in izvedeli boste, kdo so Junaki našega časa, katere občine so Prostovoljstvu prijazne občine, kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi, kdo je prejemnica naziva naj mentorica in kdo prejemnik naziva naj mentor prostovoljcev, katera je najboljša prostovoljska zgodba in kateri je najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva.

25. maja bo Veseli dan prostovoljstva v Ljubljani. Vabijo vas, da se jim pridružite med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani. Namen prireditve je predstavitev prostovoljskih organizacij, zabava in prijetno druženje prostovoljcev.

Sicer pa se bo dogajalo tudi v Kopru, Mariboru, na Vranskem in Štatenbergu, v Radljah od Dravi, Črni na Koroškem, Velenju, Lenartu v Slovenskih goricah, Slovenj Gradcu …

Pridružite se pestremu dogajanju!

​Podrobnosti najdete na spletni strani: https://www.filantropija.org/2023/03/27/24-nacionalni-teden-prostovoljstva/.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content