Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 10. 2019

Začenja se Evropski teden poklicnih spretnosti

Evropski teden poklicnih  spretnosti – ETPS (The European Vocational Skills Week – EVSW) bo – letos že četrtič – med 14. in 18. oktobrom. Osrednja tema letošnjega ETPS, ki bo potekal v Helsinkih je, Poklicno izobraževanje in usposabljanje za vse – spretnosti za življenje. Gostila ga bo Evropska komisija v partnerstvu s finskim predsedstvom Sveta Evropske unije.

Cilj festivala s sloganom Odkrij svoj talent! (Discover your talent!) je navdihovati ljudi vseh starosti, da s pomočjo poklicnega izobraževanja in usposabljanja odkrivajo, uporabljajo in izboljšujejo svoje znanje in spretnosti.

Poleg dogodkov, ki se bodo med tednom zvrstili v Helsinkih, je predvidenih več kot tisoč dejavnosti in prireditev, ki se bodo celo leto odvijale na lokalni, regionalni in nacionalni ravni v Evropi in tudi zunaj nje. Na zemljevid dogodkov ETPS 2019 se je Slovenija zapisala z 12 dogodki.

Vsako leto v ETPS izjemnim posameznicam in posameznikom, organizacijam in pobudam podelijo nagrade za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Njihov namen je izpostaviti najboljše prakse in potrditi odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju po vsej Evropi, zagotoviti prepoznavnost zmagovalcev, motivirati udeležence in podpirati razvoj mrež in novih poklicnih možnosti.

Še vedno lahko glasujete in izbere najbolj navdihujočo zgodbo poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Glasovanje je možno do vključno 15. oktobra. Nagrade bodo podelili na slovesnosti 17. oktobra, ki se je bo udeležila tudi Marianne Thyssen, evropska komisarka za zaposlovanje, socialne zadeve, spretnosti in mobilnost delovne sile.

Program dogodkov Evropskega tedna poklicnih spretnosti v Helsinkih, ki jih bodo prenašali v živo, si lahko ogledate tukaj. Kliknite povezavo in si oglejte dogodek. Vabimo vas tudi, da dogajanje spremljate tudi na Facebooku in Twitterju.

Vse tiste, ki ste dogajanje zamudili, vabimo, da preberete glasilo.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content