Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

16. 5. 2022

Začenja se 6. evropski teden poklicnih spretnosti

Danes se začenja evropski teden poklicnih spretnosti (European Vocational Skills Week). Letošnji Teden, ki bo potekal od 16. do 20. maja po vsej Evropi, se bo osredotočal na temo poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter zelenega prehoda. Tema je v skladu z zavezo Evropske komisije, da bo sprejela vse potrebne ukrepe za doseganje ogljične nevtralnosti do leta 2050, znane kot Evropski zeleni dogovor (European Green Deal), vključno z opremljanjem ljudi z ustreznimi znanji in spretnostmi za prehod.

Vabimo vas, da se udeležite različnih dogodkov, ali pa svoj že načrtovani dogodek povežite s tematiko tedna. Delite svojo zgodbo in tako spodbudite ljudi, da odkrijejo svoj talent. (#DiscoverYourTalent).

Dogodki, ki jih organizira Evropska komisija, bodo potekali 18. in 19. maja 2022. Prvi dan bo dogodek z naslovom  Prihodnost poklicnega izobraževanja in usposabljanja: nova politika Unije za poklicno izobraževanje in usposabljanje. Podelili pa bodo tudi nagrade za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Danes še lahko glasujete za svojega najljubšega kandidata v vsaki od kategorij. Drugi dan bodo na dogodku Poklicno izobraževanje in usposabljanje ter zeleni prehod med drugim poslušali tudi »glas mlajše generacije«.

Kaj vse se bo dogajalo po Evropi, si oglejte tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content