Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 10. 2020

Začenja se 5. teden festivala učenja TVU 2020

Med 4. septembrom in 9. oktobrom je Slovenija učeča se dežela. Številne ustanove v vseh slovenskih regijah namreč ozaveščajo o pomenu učenja za vse generacije in vse vloge, ki jih posamezniki opravljamo. Prirejajo različne brezplačne dogodke, razstave, predstavitve, delavnice in predavanja, ki so lahko za vsakogar vrata v novo znanje in vstopnica na nadaljnjo pot vseživljenjskega učenja.

TVU 2020 se preveša v zadnji, peti teden, zato ne zamudite dogodkov, ki se vam še ponujajo. Test hoje, Rastlinski in živalski svet gozdov, Ovijanje rožnatih pletenin, Kaj je nunalca?, Predavanje Čuječnost – zakaj?, Križanje mnenj … to je le drobec med več kot 350 prireditvami, ki jih tja do 9. oktobra še prirejajo po vsej Sloveniji. Oglejte si koledar: https://tvu25.acs.si/koledar in najdite kaj zase!

Slovenski festival učenja, ki pod okriljem nacionalnega koordinatorja, Andragoškega centra Slovenije, teče že 25 let, tokrat poteka malo drugače, kot smo vajeni. Ob virtualnem odprtju 25. jubilejnih Tednov vseživljenjskega učenja smo zbrali izjave 25 zagovornikov pridobivanja znanja. Med njimi so dobitniki priznanj Andragoškega centra Slovenije, naravovarstveniki, učitelji, andragogi, sociologi, predstavniki izobraževalnih ustanov in politik, pisatelj, znanstvenik, duhovnik in drugi.

Ob jubileju je Zlatan Čordić, bolj znan kot repar Zlatko, pripravil himno vseživljenjskemu učenju Moč in radost. Vabimo vas, da ji prisluhnite!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content