Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

9. 6. 2022

Začenja se 1. festival Novega evropskega Bauhausa

V okviru pobude Evropske komisije Novi Evropski Bauhaus (NEB) se danes začenja festival Novega evropskega Bauhausa. Med 9. in 12. junijem se bodo zvrstili številni hibridni dogodki, med njimi predstavitve, razstave, delavnice in razprave. Oglejte si, kaj pripravljajo.

Festival združuje ljudi z vseh področij življenja, ki bodo razpravljali in oblikovali našo prihodnost. Prihodnost, ki bo trajnostna, vključujoča in lepa. To je odlična priložnost za mreženje, izmenjavo in praznovanje – od znanosti do umetnosti, od oblikovanja do politike, od arhitekture do tehnologije. Festival novega evropskega Bauhausa prinaša evropski zeleni dogovor v središče našega vsakdanjega življenja. 

Na festivalu bodo 11. junija podelili nagrado NEB 2022. V ožjem izboru za nagrade v kategoriji povezovanja z naravo je tudi projekt Ustvarjalni laboratorij Krater, ki nastaja v sodelovanju med društvom Trajna, društvom prostoRož, Društvom za permakulturo Slovenije, društvom Zavetišče za zavržene rastline, društvom Agrodivizija, permakulturnikom Johnom Buscarinom in oblikovalcem Rokom Oblakom. Kratek opis in celotna vsebina prijave projekta sta na voljo na uradni spletni strani Evropske komisije.

Več informacij o festivalu najdete na spletni strani festivala.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content