Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

1. 3. 2021

Vseživljenjsko učenje za trajnostne družbe

Leto 2020 je bilo leto, kakršnega v zadnjih desetletjih ni bilo. Pandemija novega koronavirusa je povzročila velike motnje v družbah po vsem svetu, hkrati pa podnebna kriza, ki jo povzroča človek, še naprej povzroča uničujoče posledice prek ekstremnih vremenskih pojavov po vsem svetu.

Leto 2020 predstavlja začetek ‘desetletja za ukrepanje‘, ki so ga Združeni narodi imenovali za doseganje ciljev trajnostnega razvoja do leta 2030. Hkrati pa je to pomemben mejnik tudi za Evropsko unijo, saj vstopajo v veljavo številni strateški dokumenti in se začenjajo različni programi.

Vse to dogajanje sproža razmislek o trajnosti našega načina življenja in učenja ter o tem, kako je to povezano s širšo družbo.

Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) je sredi decembra lani izdala dokument Vseživljenjsko učenje za trajnostne družbe (Lifelong Learning for Sustainable Societies). Z njim želi spodbuditi razpravo in dati priporočila za strateško vlogo izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja pri utiranju poti k trajnostni prihodnosti za Evropo in zunaj nje.

Več o dokumentu najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content