Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

7. 12. 2022

Vse naše forume EPUO si lahko (ponovno) ogledate

Forume, ubrane na aktualne družbene teme, ki jih pripravlja Andragoški center Slovenije v projektu Uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) izobraževalci odraslih v Sloveniji prav gotovo poznate. V letu 2021 smo izpeljali šest Forumov o prihodnosti izobraževanja odraslih, v letošnjem letu pa še štiri o spretnostih za življenje.

Letošnji forumi so zasnovani v dveh delih: v prvem osvetljujemo posamezne spretnosti na način, ki je malce drugačen od ustaljenega, v drugem pa predstavljamo primere dobrih praks.

Oktobra smo tako v forumu Zelene spretnosti in učeče se skupnosti med drugimi gostili prof. ddr. Ano Vovk in našo sodelavko dr. Johanno Robinson.

V novembrskem dogodku Spretnosti za zdravo življenje sta navdušila Marjan Ogorevc in mag. Mojca Vozel.

V forumu Digitalne spretnosti za življenje, ki je bil tudi novembra, sta o pasteh novih tehnologij spregovorila Miha Kramli in dr. Dan Podjed.

Včerajšnji forum je bil uglašen na Spretnosti za kulturno življenje. Udeleženci so govorili o uspešni navezavi kulture in učenja, ki bogati naša življenja in širi naš doživljajski svet, nas medsebojno povezuje, navdihuje in radosti. Daje nam glas v družbi in ponuja načine njegovega izražanja, vzpostavlja mostove med generacijami in civilizacijami. Prisluhnite Dušici Kunaver, ki je govorila o  ljudskem izročilu kot o dediščini preteklosti in doti prihodnosti, ter Cirilu Horjaku, ki je ugotavljal, da je stripovska kultura v Sloveniji še kako živa. Ne spreglejte pa tudi res dobrih praks kulturnega udejstvovanja, pa naj bo to v knjižnici, kinu, umetnostni galeriji ali v človekovem vsakdanu nasploh.

Vabimo vas torej, da si ogledate posnetke naših letošnjih (in lanskih) forumov. Prav gotovo vas bodo ponovno navdušili.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content