Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 10. 2020

Vrh spretnosti 2020 bo gostila Slovenija

Slovenija bo v sodelovanju z OECD 9. oktobra 2020 gostila tretji Vrh spretnosti 2020 z naslovom Strategije spretnosti za svet v okrevanju.

Doslej je udeležbo potrdilo 42 delegacij z vsega sveta, od tega predstavniki 36 držav ter visoki predstavniki mednarodnih organizacij UNESCO ter Sveta Evrope, kar je največ doslej.

Namen dogodka je spodbuditi globalno razpravo o tem, kako lahko politike in prakse s celostnim pristopom in sodelovanjem vseh akterjev pripomorejo k spodbujanju kulture in razvoju sistemov vseživljenjskega učenja z obravnavo tematik in vprašanj, povezanih z demografskimi in okoljskimi vprašanji, razvojem digitalizacije, skupnim podpisom za trajnostno naravnanost gospodarstva in družbe v globalnem svetu.

Letošnji Vrh spretnosti se posebej usmerja v okrevanje in odpornost posameznikov in sistemov v luči epidemije koronavirusne bolezni. Zbrane bosta uvodoma nagovorila predsednik Vlade Republike Slovenije, Janez Janša, in namestnik Generalnega sekretarja OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen.

Slovensko delegacijo bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju vodila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, tuji gostje pa se bodo Vrhu spretnosti pridružili virtualno.

Dogodek boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu. Povezava bo objavljena v dneh pred dogodkom na spletni strani: https://skills-summit-slovenia.sta.si/, kjer so na voljo vse ostale informacije o dogodku.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content