Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

22. 3. 2024

VKO novičnik marec 2024 predstavlja nove publikacije, vabi na dogodke …

marčevski številki VKO novičnika pišejo o spletnem seminarju za karierne svetovalce Euroguidance z naslovom Trendi na trgu dela in vseživljenjska karierna orientacija. Brigita Vončina Mussomeli iz Zavoda RS za zaposlovanje je na njem predstavila aktualne trende na evropskem trgu dela.

Na kratko povzemajo dogajanje na dogodka Svetovanje na enem mestu, pri izvedbi katerega je sodeloval tudi Zavod RS za zaposlovanje.

Tokrat so se pogovarjali s predsednico Nacionalne strokovne skupine za vseživljenjsko karierno orientacijo Emo Perme.

Pasica marčevske številke VKO novičnika 2024, na kateri je risba dekleta pred računalnikom.

Kako prepoznati mlade, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo, je eno pomembnih vprašanj. Zanje je namreč ključno, da v čim krajšem času dobijo podporo v obliki kariernega svetovanja, kvalitetnega usposabljanja ali spodbude za zaposlitev. Primere dobrih praks zbiranja in analize podatkov iz tujine lahko preberete na Interreg platformi.

V rubriki Gradiva VKO je med drugimi publikacijami predstavljen tudi priročnik za samostojno učenje Terensko delo v svetovalni dejavnosti v izobraževanju odraslih za zaposlene iz deprivilegiranih okolij. Namenjen je svetovalcem in ostalim, ki se pri svojem delu srečujejo s skupino zaposlenih iz deprivilegiranih okolij. Prav pa bo prišel tudi vsem, ki se strokovno ukvarjajo z različnimi vidiki svetovanja in terenskega dela.

Vse to in še več lahko preberete v zadnji številki VKO novičnika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content