Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 11. 2020

Vabimo k ogledu dveh novih izobraževalnih filmov o kakovosti izobraževanja odraslih

V projektu ESS Strokovna podpora področju pridobivanja temeljnih kompetenc 2016–2022 pripravljamo izobraževalne filme o kakovosti izobraževanja odraslih. Zadnje dni oktobra smo objavili dva nova: Razprava o rezultatih samoevalvacije in Metoda zgledovanja v izobraževanju odraslih.

V izobraževalnem videu Razprava o rezultatih samoevalvacije Milena Zorić Frantar predstavlja napotke, na kaj vse morate biti pozorni pri pripravi in izpeljavi razprave o rezultatih samoevalvacije v kolektivu. Avtorica poda strokovna priporočila, kako pripraviti in izpeljati takšno razpravo ter kje lahko najdete pripomoček Načrt za pripravo razprave o rezultatih samoevalvacije, ki ga lahko uporabite pri svojem delu.

V videu Metoda zgledovanja v izobraževanju odraslih Jasmina Orešnik Cunja predstavlja strokovna priporočila, kako se zgledovanje načrtuje in praktično izpelje. Zgledovanje lahko v izobraževanju odraslih uporabimo za primerjavo dobrih praks med organizacijami ali strokovnimi delavci na istih ali podobnih delovnih mestih. Izvedeli boste, kje najdete praktične pripomočke za uporabo te metode. Avtorica predstavi tudi nekaj primerov uporabe metode zgledovanja iz prakse organizacij za izobraževanje odraslih, po katerih se lahko zgledujete tudi sami.

Kratke izobraževalne filme pripravljamo kot pripomočke za vse, ki se ukvarjate z načrtovanjem in izpeljavo presojanja in razvijanja kakovosti izobraževanja odraslih. Videi so vam lahko v pomoč pri načrtovanju in izpeljavi posameznih faz in postopkov presojanja in razvijanja kakovosti.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content