Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 10. 2021

Vabilo na konferenco skupnosti EPALE 2021

12. in 13. oktobra 2021 bo letna konferenca skupnosti EPALE, ki bo v celoti potekala prek spleta. Konferenca z naslovom Transitions: The role of adult learning in ensuring inclusive and sustainable change bo priložnost za razpravo o tem, kako lahko izobraževanje in učenje odraslih pomagata preoblikovati našo družbo ter spodbujata vključujoče in trajnostne modele.

Pandemija je razkrila in povečala ranljivosti v našem globaliziranem in medsebojno povezanem svetu, kar bo imelo globoke in dolgotrajne posledice. Hitre spremembe na več ravneh – digitalni, demografski in okoljski – so v zadnjem času pravilo. V tem kontekstu se konferenca vrti okoli koncepta tranzicije. Prehodi so nestabilni in polni negotovosti, ker pa so po svoji naravi transformativni, so tudi izjemna priložnost za oblikovanje novih modelov, pri čemer je treba posebno pozornost nameniti temu, da ne bi koga spregledali.

Plenarna zasedanja konference – dogodki, ki si jih je mogoče ogledati prek platforme EPALE – bodo potekala dva dni.

S tem pa se konferenca še ne konča. Naslednji teden, 18. in 19. oktobra, se bo konferenca nadaljevala in odprla prostor za skupne razprave. Udeleženci bodo imeli priložnost izraziti svoje mnenje na štirih participativnih delavnicah.

Konferenca skupnosti EPALE bo gostila tudi 8 nacionalnih panelov, ki bodo udeležencem omogočili poglobitev in razpravo o nacionalnih prednostnih nalogah in praksah. Paneli bodo v nacionalnih jezikih, podrobnosti pa lahko preberete tukaj.

Posebej zanimiv in odprt za vse zainteresirane bo nizozemski panel o upravljanju zavezništva v izobraževanju odraslih. Ta panel bo v angleščini. Podrobnosti pa najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content