Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 10. 2022

V središču letošnjega Pogleda na izobraževanje je terciarno izobraževanje

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je objavila novi zbornik kazalnikov Pogled na izobraževanje 2022 (Education at a Glance (EAG) 2022). Gre za eno pomembnejših letnih publikacij OECD in predstavlja najobširnejši mednarodni zbornik izbranih primerljivih podatkov o stanju in učinkih izobraževanja.

V središču pozornosti letošnjega Pogleda je terciarno izobraževanje. Publikacija ponuja oceno financiranja, uporabe in rezultatov terciarnega izobraževanja v 38 državah članicah OECD in partnerskih državah.

Ob izdaji EAG 2022 so pripravili tudi publikacijo Spotlight on Tertiary Education, ki podatke črpa iz zbornika. Bralcu želijo zagotoviti pregled stanja na področju terciarnega izobraževanja na podlagi podatkov, ki so na voljo na ravni izobraževalnega sistema.

Na spletni strani OECD je publikacija Pogled na izobraževanje 2022 objavljena z vsemi spremljajočimi dokumenti in podatki. Dostopate pa lahko tudi do posnetka novinarske konference, na kateri so predstavljali zbornik.

Vabimo vas k prebiranju povzetka v slovenščini.

OECD je po objavil zbornika pripravil razpravo o podatkih iz publikacije z naslovom Stanje svetovnega izobraževanja. Posnetek je na voljo  tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content