Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 2. 2021

V prvem letošnjem novičniku EAEA napoveduje temo leta 2021

Sredi prejšnjega tedna je združenje EAEA izdalo svoje e-glasilo EAEA newsletter 1/2021. V njem so napovedali, da se bodo v letu 2021 osredotočali na digitalizacijo in spodbujanje digitalnih kompetenc v izobraževanju odraslih.

Leto 2020 se ni izteklo povsem tako, kot so pričakovali, kljub temu pa so bili v združenju zaposleni z organizacijo spletnih dogodkov, sodelovanjem v različnih projektih, zbiranjem izjav za vpliv na politike izobraževanja odraslih in komuniciranjem s člani in deležniki. V infografiki si oglejte, kateri so bili glavni dosežki združenja v letu 202o.

EARALL, EfVET in EAEA so v Tednu vseživljenjskega učenja 2020 organizirali delavnico na temo zelenih kompetenc. Razprava se je osredotočila na to, kako zagotoviti učinkovit okvir zelenih kompetenc. Več pa lahko preberete tukaj.

V novičniku opozarjajo na Podcast EPALE: Učenje in izobraževanje odraslih na svetovni ravni, kjer je objavljen pogovor generalna sekretarka EAEA Gine Ebner s profesorico Katarino Popović, generalno sekretarko Mednarodnega sveta za izobraževanje odraslih – ICAE.

V rubriki Novice o politiki lahko preberete Izjavo EAEA o evropskem stebru socialnih pravic, v kateri poziva Evropsko komisijo, naj zagotovi večjo skladnost med evropskim stebrom socialnih pravic ter strategijami in politikami na področju izobraževanja odraslih in vseživljenjskega učenja. Na sprejetje Sporočila EK o uresničitvi evropskega izobraževalnega prostora do leta 2025 se je EAEA odzvala z izjavo Kje so odrasli na evropskem izobraževalnem območju?

Med drugimi vsebinami naj omenilo le še povabilo na seminar z naslovom Empowerment for change – Practices and principles of change-oriented adult education. Spletni seminar, ki bo  17. februarja 2021, bo pojasnil koncept izobraževanja odraslih, usmerjenega k spremembam, predstavil prakse in orodja izobraževanja odraslih, usmerjene k spremembam, in dal priložnost za razmislek o tem, kako lahko izobraževanje odraslih prevzame bolj proaktivno vlogo v času pandemije covid-19 in digitalne preobrazbe naše družbe.

To in vse prejšnje številke najdete v arhivu, nanje pa se lahko tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content