Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 5. 2020

V novi številki novičnika EAEA o prilagajanju novim razmeram

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih – EAEA v najnovejši številki novičnika, izdanem v začetku maja, sporočajo, kako se prilagajajo novim razmeram.

V rubriki Novice EAEA obveščajo, da so zaradi širjenja koronavirusa morali nekatere dogodke odpovedati (usposabljanji, ki ju EAEA pripravlja za mlade in za vodilne sodelavce v izobraževanju odraslih), pri drugih pa so spremenili načrtovane datume in načine izpeljave. Naslednja Generalna skupščina združenja bo potekala poleti prek spleta, letna konferenca in podelitev Grundtvig nagrad EAEA 2020 pa sta prestavljena na jesen. 

Podaljšan je tudi rok za oddajo predlogov za nagrade Grundtvig. Prijavo na razpis lahko po novem oddate do 16. julija 2020.

V nadaljevanju vabijo k branju serije člankov o tem, kakšne posledice ima pandemija na izobraževanje odraslih.

V Kotičku za govorce EAEA skupaj z revijo Elm raziskuje, kako pandemija vpliva na izobraževanje odraslih po Evropi. O razmerah pišejo trije kolumnisti iz Finske, Srbije in Velike Britanije.

EAEA razvija novo spletno mesto, kjer bodo poročila držav, ki predstavljajo ključne trende v izobraževanju odraslih v Evropi, objavljena na interaktiven način.

V rubriki Policy news EAEA poziva k zelenemu programu Erasmus+, ki v ospredje postavlja socialno vključenost (EAEA’s statement on Erasmus+). Za ublažitev posledic socialne in gospodarske krize, ki bo sledila pandemiji novega koronavirusa, bo bolj kot kdaj koli prej potrebno izobraževanje in usposabljanje odraslih, zato je združenje oblikovalo izjavo o COVID-19 ter učenju in izobraževanju odraslih (EAEA’s statement on Covid-19 and adult learning). Povzeto si lahko v slovenščini preberete tukaj. EAEA natančno spremlja razmere v izobraževanju odraslih po Evropi. Člane združenja so povprašali o učinkih in odzivu na krizo. Preberite odgovore nekaterih članov.

Med projektnimi novicami pišejo o novem spletnem tečaju projekta FuturelabAE, vabijo k branju  novega poročila, ki je nastalo v projektu WIDHT in podrobno opisuje, kako ženske pomagajo novincem v skupnosti diaspore pri prilagajanju lokalni kulturi in novemu jeziku. V projektu Upskilling Pathways in AEPRO je nastala seriji spletnih seminarjev. V novičniku vabijo udeležence teh seminarjev, da izpolnite vprašalnik o izvajanju pobude Poti izpopolnjevanja.

Več novic najdete na spletni strani EAEA, kjer se lahko naročite na novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content