Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 11. 2023

V novembrski številki VKO novičnika povzemajo dogajanje na strokovnih dogodkih

Oktobra in novembra se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, o katerih pišejo v najnovejši številki VKO novičnika. Priznani mednarodni strokovnjaki na področju vseživljenjske karierne orientacije so sodelovali v diskusiji glede vpliva umetne inteligence in digitalnih tehnologij na vseživljenjsko karierno orientacijo in delo kariernih svetovalcev. Letna konferenca Euroguidance Avstrija na temo spretnosti za prihodnost je osvetlila razvijajočo se vlogo svetovanja v današnjem dinamičnem svetu dela. Zavod RS za zaposlovanje je organiziral strokovni posvet Mikrodokazila za potrebe trga dela.

V nadaljevanju predstavljajo program PUM-O Plus, ki mladim ponuja priložnost, da se družijo in sodelujejo z vrstniki, ustvarjalno preživljajo svoj čas, se odločijo o svoji prihodnosti in poklicu ter pripravijo na ponovno vključitev v izobraževanje ali zaposlitev.

Naslovna slika VKO novičnika november 2023.

Pišejo tudi o pobudi Hitrejši vstop mladih na trg dela, ki omogoča zaposlitev za nedoločen čas in krepitev veščin ob pomoči mentorja za mlajše od 30 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Objavljajo pogovor s Špelo Pogačnik Nose, ki na Centru RS za poklicno izobraževanje vodi nacionalni center Europass Slovenija vse od njegovih začetkov.

To in še več preberite v novembrski številki VKO novičnika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content