Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

4. 2. 2021

V novem Biltenu UIL v središče postavljajo dogodke ob mednarodnem dnevu izobraževanja

V najnovejši številki Biltena UIL boste izvedeli, kako so po svetu obeležili mednarodni dan izobraževanja na temo Obnovite in oživite izobraževanje za generacijo covid-19. Pišejo tudi o pripravah na sedmo mednarodno konferenco o izobraževanju odraslih (CONFINTEA VII) in o začetku priprav spletnih seminarjih o zaporniškem izobraževanju. Dva spletna seminarja  so že pripravili: prvi z naslovom Pravica zapornika do izobraževanja je bil 21. januarja (povezavo do programa in posnetka najdete tukaj), drugega pa so organizirali včeraj, 3. februarja, o tem, kako zaporniške knjižnice podpirajo prizadevanja za rehabilitacijo (podrobnosti najdete tukaj).

Vabijo k branju dvojne številke revije International Review of Education, ki je izšla decembra in je posvečena aktualni temi tega časa: Izobraževanje v dobi covid-19: razumevanje posledic.

Spodbujajo k raziskovanju različnih baz podatkov, med katerimi sta tudi LitBase, globalna baza podatkov o pismenosti in znanju računanja, v kateri so predstavljene najboljše prakse opismenjevanja mladih in odraslih po vsem svetu, in zbirka politik in strategij vseživljenjskega učenja, ki vsebuje povzetke in povezave do zakonov, politik, strategij in načrtov o vseživljenjskem učenju držav članic Unesca in medvladnih organizacij.

Vse to in še več lahko preberete v januarski številki Novičnika UIL.

Če bi želeli prejemati glasila, ki jih izdaja UIL, se lahko nanje naročite na tej povezavi: http://www.uil.unesco.org/subscribe-our-newsletters/.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content