Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 8. 2021

V najnovejši številki VKO novičnika med drugim izpostavljajo širši vidik vseživljenjske karierne orientacije

Hitro spreminjajoča se družba zahteva od posameznika veliko mero odzivnosti in prilagodljivosti na trgu dela. Obvladovanje veščin vodenja kariere je pomembno v vseh starostnih obdobjih in posamezniku pomaga pri uspešnem prehajanju iz ene oblike ali stopnje izobraževanja v drugo, iz izobraževanja v zaposlitev, iz obdobja brezposelnosti v zaposlitev ter pri prehajanju v karieri nasploh.

V tokratnem VKO novičniku izpostavljajo predvsem širši vidik vseživljenjske karierne orientacije, sistemsko ureditev VKO v Sloveniji ter z opisi praks drugih držav tudi različne priložnosti za razvoj na tem področju.

V rubriki Novo iz VKO knjižnice predstavljajo skupno poročilo organizacij ILO in ETF o razvoju učinkovitih nacionalnih sistemov za podporo kariernemu razvoju posameznikov (Developing national career development support systems), gradivo o pomembnosti vseživljenjskega učenja in prenosljivih kompetenc ter sistemska priporočila za podporo vseživljenjskemu učenju posameznikov (OECD Skills Outlook 2021), poročilo, ki je nastalo v okviru projekta OECD Career Readiness (Thinking about the future: Career readiness insights from national longitudinal surveys and from practice) in raziskavo uporabe, sistemska priporočila in primeri dobrih praks kariernega svetovanja za odrasle v spreminjajočem se svetu dela (Career Guidance for Adults in a Changing World of Work).

Ne spreglejte pa tudi izobraževanj in dogodkov v prihajajočih mesecih.

Obiščite spletno mesto VKO točka. Starejše številke VKO novičnika si lahko ogledate v arhivu, na glasilo pa se lahko tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content