Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 8. 2021

V najnovejšem novičniku Cedefop namenjajo pozornost Sloveniji

Osrednja zgodba 112. številke novičnika Cedefop se nanaša na slovensko predsedovanje Evropski uniji in njenim prednostnim nalogam.

Povzemajo dogajanje na julijski virtualni konferenci o spretnostih za zeleni prehod, na kateri so predstavili delo Cedefopa, in pišejo o seminarju, ki ga je 19. julija organizirala Universidad Complutense Madrid in na katerem je sodeloval tudi izvršni direktor Cedefopa Jürgen Siebel.

Po enoletnem premoru zaradi pandemije koronavirusa  sta Cedefop in Evropska fundacija za usposabljanje (ETF) obnovili tako rekoč redne seminarje za izmenjavo znanja.

Predstavljajo dve publikaciji: prva je študija z naslovom Skill development in the platform economy, ki prinaša primerjalno analizo razvoja dveh glavnih vrst dela na spletnih platformah: spletno svobodnjaštvo (angl. freelancing) in mikrodelo (angl. microwork). Druga publikacija pa postavlja v središče pozornosti poklicno izobraževanje in usposabljanje v Sloveniji.

V novičniku Cedefop, na katerega se lahko naročite na njihovi spletni strani, preberite tudi napoved novih zanimivih projektov in dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content