Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

2. 7. 2024

V junijskem VKO novičniku lahko preberete …

Karierni svetovalki Zavoda RS za zaposlovanje sta se v maju udeležili študijskega obiska s podporo centra Euroguidance Slovenija. Pišeta o novih izkušnjah, ki sta jih dobili na Švedskem in v Španiji.

Predstavljajo projekt COM-IN, ki se uspešno zaključuje. V njem so razvili program usposabljanja za koordinatorja skupnostne mreže za integracijo težje zaposljivih oseb.

Na 28. Andragoškem kolokviju z naslovom Zapeljani v branje so udeleženci razpravljali o pomenu branja, kako beremo in kaj nas k branju spodbuja.

V intervjuju z Janjo Deutschmann, strokovnjakinjo za delo z mladimi, so razpravljali o njenem delu in projektih na Zavodu RS za zaposlovanje.

Pasica junijske številke VKO novičnika 2024.

Evropska komisija je vzpostavila novo platformo za talente v evropskem raziskovalnem prostoru. Raziskovalcem bo omogočila dostop do različnih virov za poklicne poti in inovacije.

V najnovejših statističnih podatkih o trgu dela lahko najdete podatke o brezposelnosti v Sloveniji. Konec maja je bilo registriranih 44.088 brezposelnih, kar je 25 % manj kot aprila in 66 % manj kot maja lani.

Med novimi gradivi o vseživljenjski karierni orientaciji predstavljajo tri:

Vabijo na seminar Karierna pot prihodnosti, ki bo 5. septembra 2024. Namenjen je kariernim svetovalcem in šolskim svetovalnim delavcem. Prijave so možne do 26. avgusta.

Vabimo k branju junijske številke VKO novičnika.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content