Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 2. 2023

V januarski številki glasila LLLP predstavljajo temo leta 2023

Evropska komisija, ki pluje na valu hitre in nenehno spreminjajoče se realnosti, je leto 2023 razglasila za evropsko leto spretnosti. Ta odločitev izhaja iz potrebe po odpravljanju neskladja med potrebami po zaposlovanju in izobraževalnim sektorjem, hkrati pa razkriva vizijo, ki izobraževanje postavlja v vlogo ‘sparing partnerja’ trga dela. LLLP želi poudariti na tveganje, da se pri tem spregledajo ključne kompetence, ki jih državljani potrebujejo za življenje.

Prav zato bo Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP), ki vsako leto obravnava ključna vprašanja na področju izobraževanja in usposabljanja, leto 2023 namenila temi: Ključne kompetence za vse: pristop vseživljenjskega učenja k spretnostim.

Pasica oktobrske številke LLLP Insights.

Ob predstavitvi letošnje teme pa januarska številka glasila LLLP Insights prinaša številne informacije o delovanju Platforme. Med vsemi, omenjamo le dve:

  • Vabijo k prijavam za nagrade LLLAwards 2023. Nagradili bodo inovativne prakse organizacij in posameznikov iz vse Evrope na temo Ključne kompetence za vse: pristop vseživljenjskega učenja k spretnostim. Prijavite se tukaj.
  • Predstavljajo nov podkast, ki ga ustvarja LLLP. Poimenovali so ga LLLTalk – EU Education Made Simple. Z njim želijo premostiti vrzel med nosilci odločanja in državljani. V kratkih epizodah bodo razpravljali o glavnih vprašanjih evropskega programa na področju izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja.

V Knjižnici projektov predstavljajo nov projekt Inclusive Box (iBox) ter vabijo na projektna srečanja, delavnice in konference, ki jih prirejajo znotraj posameznih projektov. Tudi rubrike, v katerih objavljajo novice mreže, povzemajo dogajanje v EU in svetu, so zelo bogate. Objavljajo številne razpise za delo, financiranje ter javna posvetovanja, predstavljajo številne publikacije in vabijo na dogodke, ki se bodo zvrstili vse tja do avgusta.

Vabimo k branju prve letošnje številke LLLP Insights.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content