Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 2. 2023

V januarskem VKO novičniku vabijo na Svetovanje na enem mestu

Z januarjem smo vstopili v evropsko leto spretnosti. Leto 2023 bo tako doma kot v tujini aktivno (tudi) na področju vseživljenjske karierne orientacije.

V prvi letošnji številki VKO novičnika predstavljajo spletno učenje o karierni orientaciji: Career Guidance for the 21st Century, ki so ga – da bi zagotovili kakovost in relevantnost – zasnovali v sodelovanju s kariernimi svetovalci. Vključuje številne študije primerov, vaje, kvize, glasovno in video gradivo, kar omogoča, da se celoviteje vključite v izobraževalne vsebine štirih modulov.

Pripravili so pregled štipendij, ki jih razpisuje Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.

Naslovna slika VKO novičnika maj 2022.

Opozarjajo na Poklicne kartice, ki jih je Center za poklicno izobraževanje v lanskem letu prenovil in natisnil. To so igralne karte, s katerimi igralci na interaktiven način spoznavajo različne poklice.

Objavljajo pogovor z dr. Brigito Rupar, zaposleno na Zavodu RS za šolstvo, sicer pa članico Nacionalne strokovne skupine za vseživljenjsko karierno orientacijo (VKO).

V februarju (od 13. do 24.) se ponuja enkratna priložnost – Svetovanja na enem mestu, kjer bodo karierni strokovnjaki iz različnih organizacij brezplačno ponujali možnost kariernega informiranja in svetovanja za šolajočo mladino in odrasle.

Ne spreglejte pa tudi novih gradiv s področja VKO.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content