Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 5. 2020

V drugi številki E-novic SUTŽO razmišljajo (tudi) o tem, kako starejši doživljajo ta čas

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje (SUTŽO) je pripravila drugo številko E-novic, ki so spet zelo bogate. V njej boste našli odgovore na nekatera vprašanja, ki se porajajo v času epidemije novega koronavirusa.

Tukaj je le nekaj poudarkov:

  • Poročajo  o svetovnem posvetu Učiti se in zaslužiti v ekonomiji dolgoživosti, na katerem se je v spletnem okolju zbralo 130 zagovornikov starejših z vseh celin, SUTŽO pa je zastopala prof. dr. Ana Krajnc.
  • Zanimiv je zapis o tem, kako so se študenti SUTŽO  iz predavalnic preselili na splet. »Sprva je bilo precej težav, močnih čustev, negotovosti, razdraženosti,« pišejo »po mesecu in pol pa Zoom ali Whatsapp ali Skype for business, Powerpoint, YouTube, skupinske spletne strani niso več tako trd oreh …«
  • V teh dneh se je še posebej pokazalo, da so starejši tako ali drugače potisnjeni na rob družbe. O tem pišejo v prispevku z zgovornim naslovom Umrli so trije, (a ne skrbite), vsi so stari.
  • Predstavljajo teme projektov, ki so jih prijavljali v programu Erasmus+. Z današnjega vidika pandemije se morda zdijo razkošne ali pa tudi ne?
  • Vabijo tudi k prijavi osebnega zaklada kulturne dediščine, ki teže v projektu Kultura povezuje obdonavske sosede (CODANEC).

Vse to in še veliko več preberite v drugi številki, vabimo pa tudi k obisku spletne strani SUTŽO, kjer se lahko na spletne novice tudi prijavite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content