Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

3. 5. 2021

V aprilskem Biltenu UIL obeležujejo 23. april, svetovni dan knjige

Ob svetovnem dnevu knjige so v najnovejši številki Biltena UIL v središče postavili pomen knjig in knjižnic za vseživljenjsko učenje po vsem svetu. V preteklem letu, ko se je večina držav zaradi zdravstvene krize zapirala in so bili ljudje prostorsko omejeni, so se knjige izkazale kot močno orodje za boj proti izolaciji, za krepitev odnosov, širjenje obzorja ter spodbujanje ustvarjalnosti. V nekaterih državah se je število prebranih knjig podvojilo. Vabimo k branju intervjuja z Dawn Stitzel o  preobrazbi življenja z branjem v teh časih. Unescov inštitut za vseživljenjsko učenje (UIL) je v sodelovanju s svojimi partnerji razpisal prvi natečaj za pisanje besedil na temo »življenje«, »svoboda« ali »upanje«, namenjen zapornikom v Nemčiji.

Nadaljujejo se priprave na sedmo mednarodno konferenco o izobraževanju odraslih (CONFINTEA VII), zato objavljajo predstavitve in posnetke že izpeljanih regionalnih posvetovanj in napovedujejo posvetovanja še za zahodno, južno in vzhodno Afriko.

V rubriki Unescova Globalna mreža učečih se mest med drugim preberite, kako z izobraževanjem za trajnostni razvoj načrtujejo prihodnosti Šanghaja.

Na spletni strani UIL pa so na voljo tudi podatki o stanju pismenosti v državah članicah Unescovega Globalnega zavezništva za pismenost (GAL).

Vse to in še več lahko preberete v aprilski številki Biltena UIL.

Če bi želeli prejemati glasila, ki jih izdaja UIL, se lahko nanje naročite na tej povezavi: http://www.uil.unesco.org/subscribe-our-newsletters/.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content