Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 1. 2021

UIL vabi na spletni seminar o pravici zapornika do izobrazbe

Trenutno je v kazenskih zavodih po vsem svetu zaprtih približno 11 milijonov ljudi. Čeprav je izobraževanje temeljna človekova pravica, so številne kazenske ustanove prenatrpane in v zdravstveni krizi ne morejo zagotoviti izobraževanja v skladu z mednarodnimi standardi.

V prizadevanju za reševanje tega problema bo Unescov inštitut za vseživljenjsko učenje – UIL v četrtek, 21. januarja 2021, gostil spletni seminar z naslovom Pravica zapornika do izobraževanja. Seminar prirejajo v okviru Unescove kampanje #RightToEducation in ob 60. obletnici Unescove konvencije proti diskriminaciji v izobraževanju.

Govorniki bodo predstavili izzive za premagovanje diskriminacije zapornikov na področju izobraževanja in podali primere najboljše prakse v zvezi z ukrepi, ki zagotavljajo spoštovanje njihove pravice do izobraževanja. Obravnavali bodo različne konvencije o zaporniškem izobraževanju, ki že obstajajo, poudarili pomen dostopa do izobraževanja in usposabljanja za osebe, ki so zaprte, in predstavili razlike na tem področju.

Pridružite se torej spletnemu seminarju, ki bo 21. januarja 2021 med 14.30 in 16. uro. Prijavite se lahko tukaj.

Seminar bo v angleščini. Kratek opis in program spletnega seminarja najdete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content