Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. 1. 2021

UIL objavil dva dokumenta za oblikovalce politik

22. decembra je Unescov inštitut za vseživljenjsko učenje – UIL objavil dva dokumenta, ki sta namenjena oblikovalcem politik.

Prvi z naslovom Direct assessments of adult skills and competencies se osredotoča na neposredne ocene spretnosti in kompetenc odraslih. Besedilne in matematične spretnosti odraslih so ključne za preobrazbo življenja, spodbujanje socialne vključenosti in prispevek k trajnostnim družbam. Da bi dosegli čim večji učinek vlaganja v razvoj spretnosti in kompetenc odraslih, je treba zbrati izčrpne podatke, s katerimi bodo ocenili, kaj ljudje vedo, kaj počnejo s tem, kar vedo, in v kolikšni meri so sposobni preživeti v 21. stoletju. Podrobnosti najdete na spletni strani UIL.

Drugi dokument z naslovom Adult numeracy: Assessment and development predstavlja kratek opis politike, ki podpira oceno in razvoj računanja odraslih po vsem svetu. Računanje odraslih je ključno za izboljšanje življenja državljanov in podporo razvoju trgov dela, gospodarstev in družb po vsem svetu. Vendar je njegov pomen prepogosto spregledan, tako pri učenju matematike (za odrasle in v šolah) kot pri spremljanju ravni spretnosti z nepristranskim ocenjevanjem. Več lahko preberete tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content