Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 7. 2024

UIL Library Alert nadaljuje poslanstvo Aladin Online Alert

Knjižnica Inštituta za vseživljenjsko učenje pri UNESCO (UIL) je spletni novičnik Aladin Online Alert nadomestila z UIL Library Alert. Izhajal bo pogosteje – dvakrat mesečno, da bi zagotovil pogostejše in aktualnejše informacije. Opozarjal bo na več virov iz akademskih revij, nadaljeval pa bo s širjenjem informacij o izdanih dokumentih in publikacijah, vezanih na vseživljenjsko učenje.

Izpostavljamo štiri objave iz prve številke.

  • Prispevek o vplivu Chat GPT na vključevanje študentov preučuje vpliv umetne inteligence na spremembe dejavnosti študentov v smislu vedenja, čustev in mišljenja. Objavljen je v reviji Computers & Education.
  • Ekonomistka Duygu Güner v svoji kolumni v reviji ELM opisuje, kako je preteklo leto zaznamovala živahna razprava o pomanjkanju znanj in spretnosti ter nujnosti nenehnih prizadevanj za prekvalificiranje/krepitev spretnosti v EU.
  • Publikacija Klic migrantk po usposabljanju je nastala na podlagi intervjujev, opravljenih leta 2023. Strnjene so ugotovitve in priporočila za priznanje in izboljšanje njihovih spretnosti. Predvsem nizko in srednje kvalificirane so pogosto zapostavljene. Izid publikacije je omogočila Evropska fundacija za usposabljanje (ETF).
  • Paul Stanistreet in Alan Tuckett sta v reviji International Review of Education objavila prispevek o oblikovanju demokracije. Za izhodišče sta vzela britanski dokument 1919 Report o obnovi, ki je po 1. svetovni vojni prinašal optimizem in vero v možnosti krepitve socialne pravičnosti. Njegova osrednja teza je, da je izobraževanje odraslih stalna nacionalna nujnost. Avtorja vabita k razmisleku o sodobni pomembnosti poročila. Izpostavljata misel, da temeljne ideje prostovoljstva in sodelovanja pri pridobivanju znanja lahko podpirajo demokratično prenovo z izobraževanjem.
Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 1. številke novičnika UIL Library Alert.

Vse poudarke iz Novičnika UIL najdete na povezavi.

Želimo vam prijetno branje in raziskovanje zanimivih vsebin!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content