Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 8. 2021

UIL bilten napoveduje regionalno posvetovanje za Evropo in Severno Ameriko, ki bo v Ljubljani

Konec julija je v naše poštne nabiralnike priletela nova številka biltena Unescovega Inštituta za vseživljenjsko učenje (UIL). V rubriki Pismenost in temeljne spretnosti pišejo o pomenu kakovostnih podatkov za pripravo dobrih politik, ki spodbujajo pismenost. Poročajo tudi o uspešno izpeljanem spletnem usposabljanju o družinski in medgeneracijski pismenosti in učenju, ki se ga je udeležilo več kot 170 udeležencev iz več kot 50 držav.

Rubrika Učenje in izobraževanje odraslih prinaša predstavitve in posnetke z regionalnih posvetovanj v okviru priprav na 7. Mednarodno konferenco o izobraževanju odraslih (CONFINTEA VII). Ob tem ne spreglejte napovedi dvojne konference z naslovom Adult Learning and Education – The Resilient Response to Future Challenges, ki jo bodo 8. in 9. septembra 2021 gostili slovensko Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, EK in UIL. V luči priprav za CONFINTEA VII bo predstavljala regionalno posvetovanje za Evropo in Severno Ameriko (drugi dan).

Uničevanje, ki ga povzročajo poplave v Evropi, je poziv k budnosti ne le glede podnebnih sprememb, ampak tudi vseživljenjskega učenja, piše Paul Stanistreet v svojem blogu Meditacije v nujnih primerih.

V rubriki Globalna mreža učnih mest pišejo med drugim tudi o delavnici, ki je bila 17. junija 2021 in na kateri so člani Unescovih učečih se mest z vsega sveta ugotavljali, da je državljanska vzgoja ključ do izgradnje trajnostnih in zdravih skupnosti.

Med predstavljenimi ne spreglejte  publikacije z naslovom Snapshots of learning cities’ responses to COVID-19, nove zbirke, ki prikazuje 21 programov izobraževanja odraslih: Integrated Approaches to Literacy and Skills Development: Examples of Best Practice in Adult Learning Programmes, zbirke prispevkov o prihodnosti vseživljenjskega učenja, publikacije z naslovom Education in prison: A literature review in dugih.  

Vse to in še več najdete v najnovejši številki glasila UIL Bulletin. Vse starejše številke so objavljene v arhivu, na bilten pa se lahko tudi naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content